Image of Zolee Ganxsta

Zolee Ganxsta

Ganxsta ("Döglégy") Zolee születési neve: Zana Zoltán (Budapest, 1966. január 7. –) magyar rapper, dobos, előadóművész és színész. Magát a lányos anyukák rémálmának és az ország hírhedt megmondójának aposztrofálja. Zana Zoltán néven született Budapesten 1966. január 7-én Zana József színész és Kassai Ilona Kossuth-díjas színésznő gyermekeként. A középiskolát az angyalföldi Kilián György Gimnáziumban (ma: Németh László Gimnázium) végezte el. 1984–1987 között a Technoimpexnél dolgozott, majd munkanélküli lett. Görcsönyben egy híd viseli a nevét. A polgármester úgy kerülte meg az élő személyről való elnevezés tilalmát, hogy a "Ganxsta Zolee" nevet nem tekintette élő személy nevének. 1988–1989 között az Őrjítő Gyógyhullám együttes tagja volt. 1989-ben került a Block nevű együttesbe. 1989–1990 között a Dance zenekar dobosa volt, ezzel párhuzamosan a Love nevű négytagú rockformációban is játszott beugró dobosként, ennek a bandának az énekese volt Szendrey Zsolt, akivel később a Sex Actionben is együtt zenéltek. Az F.O. System nevű dark rock zenekarban a legendás trió feloszlása előtt ő játszotta végig az utolsó turnét mint dobos. A Sex Action a csökkenő lemezeladások miatt Action-re változtatta nevét, stílust váltott, ott kezdett el először rappelni. A Ganxsta Zolee és a Kartel nevű gengszter hip-hop együttes frontembere (1995-től). A banda elhíresült szókimondó (gyakran vulgáris) szövegeiről. Emellett a Sex Action dobosa a KGB és a Jack Jack zenekar tagja is. Hobbijai a jégkorong és a labdarúgás. Közismerten szurkolója a Boca Juniorsnak, az Atlético Madridnak, az Újpestnek,-habár egy koncerten a DVSC mezében énekelt, ezzel kétségbe vonva hovatartozását és a finn jégkorong-válogatottnak. Nős, egy kislány, Zoé édesapja, aki 2007 augusztusában született. Kedvenc kutyafajtája az argentin dog. Forrás: Wikipédia


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Jan 7, 1966 In Budapest, Hungary
Movie/TV Credits:
11
First Appeared:
In the movie The Lord's Lantern in Budapest 1999-01-28
Latest Project:
Movie Kölcsönlakás 2019-02-14
Known For
Poster of Roast – Égjen Ganxsta!
Poster of Jack Jack
Poster of Showder Klub
Poster of Le a fejjel
Filmography
Movie Kölcsönlakás Alfréd 2019-02-14
Movie Valami Amerika 3 Lolka 2018-02-15
Movie Roast – Égjen Ganxsta! Himself 2017-09-02
Movie Cop Hunt Apache 2016-11-24
Movie A Good Day to Die Hard Russian Mafia Member 2013-02-14
Series Showder Klub Unknown 2008-04-07
Movie Jack Jack Himself / Drums 2008-11-12
Movie Metamorphosis Igor 2007-01-01
Movie Le a fejjel Lothár, a hóhér (as Döglégy) 2005-03-02
Movie Montecarlo! Lajcsika 2004-03-18
Movie The Lord's Lantern in Budapest Himself 1999-01-28